Kalakutienos kukuliai ant iešmelių


Reikia:

  • Šaldytų daržovių mišinio(garnyrui)

  • 50 g graikinių riešutų

  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

  • ½ šaukštelio maltų kalendrų

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • ½ šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų

  • ½ šaukštelio maltų aitriųjų paprikų

  • 3 skiltelių česnako

  • ½ svogūno

  • 500 g kalakutienos faršo

  • 9–12 vyšninių pomidoriukų

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • Aliejaus(kepti)


1. Užmerkite iešmelius vandenyje. Riešutus, česnaką ir svogūnus sutrinkite trintuvu. Sumaišykite faršą su gauta mase bei prieskoniais, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Drėgnomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukuliukus, verkite juos ant iešmelių pakaitomis su pomidoriukais.

3. Iešmelių galiukus apvyniokite aliuminio folija ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 min. Patiekite su daržovių garnyru.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg