Kalafioro ryžių salotos


Kalafioro ryžių salotos, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

  • 1 šaukštelio saldžios raudonosios paprikos miltelių

  • 1 šaukšto česnako granulių

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 raudonojo svogūno

  • 3 didelių pomidorų

  • 1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko

  • Didelio ryšelio mėgstamų prieskoninių žolelių (petražolių, mėtų, kalendrų, laiškinių česnakų)

1. Žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir susmulkinkite iki kruopų smulkintuvu. Jei neturite smulkintuvo, galite kopūstą sutarkuoti. Suberkite į skardą, pabarstykite paprika, česnaku ir druska, pašlakstykite aliejumi, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.

2. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, pomidorus, KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką.

3. Prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite.

4. Iškepusį žiedinį kopūstą atvėsinkite, sumaišykite su daržovėmis ir smulkiai supjaustytomis prieskoninėmis žolelėmis. Reikalui esant, paskaninkite aliejumi ir druska.