top of page

Kaip ir kodėl „McDonald’s“ keičia savo populiariausių mėsainių sudėtį?


Nuo šiol net septyni greitojo maisto tinklo „McDonald’s“ mėsainiai – švaresnės sudėties. Klasikiniais vadinamus mėsainius bendrovė gamins be dirbtinių maisto priedų – konservantų, dažiklių ir skonio stipriklių. Forbes.com skelbia, kad šiuo žingsniu „McDonald’s“ seka paskui „Subway“ ir kitus greitojo maisto tinklus ir siekia išplėsti naujų klientų ratą.

Teigiama, jog kiekviena septyneto (mėsainis, mėsainis su sūriu, dvigubas mėsainis su sūriu, „McDouble“, „Quarter Pounder“ su sūriu (Lietuvoje vadinamas „Sumuštinis Royal“), dvigubas „Quarter Pounder“ su sūriu ir „Big Mac“) sudedamoji dalis – nesvarbu, ar tai bandelė, ar padažas – bus be tokių priedų kaip kalcio propionatas (dirbtinis konservantas anksčiau buvo naudojamas mėsainių bandelėse), sorbo rūgštis (buvo naudojama gaminant sūrį). Pokyčiai paliečia ir garsųjį mėsainį „Big Mac“. Nors keisis šio mėsainio padažo sudėtis, žadama, kad skonis išliks toks pat.

„McDonald’s“ ne pirmą kartą keičia sudėtis: mažinti konservantų kiekius pradėjo 2016 m., šiemet kai kuriuose patiekaluose pradėtas naudoti ne šaldytas, o šviežias kumpis.

Parengta pagal Forbes.com.

Commentaires


Naujausi įrašai

bottom of page