top of page

Kai reikia sočiai: žirnių miltų blynai su šonine



4 porcijoms


Žirnių miltų blynams reikia:

  • 2 kiaušinių

  • 100 g cukraus

  • 400 ml pieno

  • 75 g sviesto

  • 150 g FASMA žirnių miltų

  • 150 g kvietinių miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 100 g šaltai rūkytos šoninės

  • 4 kiaušinių

  • druskos

  • 3 šaukštų acto


  1. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir druska.

  2. Supilkite pieną ir lydytą sviestą.

  3. Nuolat plakdami po truputį berkite miltus ir kepimo miltelius.

  4. Viską gerai išplakite ir kepkite nedidelius blynelius keptuvėje be riebalų.

  5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Plonai pjaustytas šoninės juosteles kelias minutes paskrudinkite orkaitėje.

  6. Prikaistuvyje užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir supilkite actą. Į verdantį vandenį atsargiai įmuškite kiaušinius. Pavirkite, kol jie sukietės (laikys formą, bet trynys dar bus minkštokas), ir kiaurasamčiu atsargiai išgriebkite.

  7. Žirnių miltų blynelius sudėkite į lėkštutes vieną ant kito, ant viršaus uždėkite skrudintos šoninės juostelių ir kiaušinius.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page