4 porcijoms
Žirnių miltų blynams reikia:
2 kiaušinių
100 g cukraus
400 ml pieno
75 g sviesto
150 g FASMA žirnių miltų
150 g kvietinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
100 g šaltai rūkytos šoninės
4 kiaušinių
druskos
3 šaukštų acto
Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir druska.
Supilkite pieną ir lydytą sviestą.
Nuolat plakdami po truputį berkite miltus ir kepimo miltelius.
Viską gerai išplakite ir kepkite nedidelius blynelius keptuvėje be riebalų.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Plonai pjaustytas šoninės juosteles kelias minutes paskrudinkite orkaitėje.
Prikaistuvyje užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir supilkite actą. Į verdantį vandenį atsargiai įmuškite kiaušinius. Pavirkite, kol jie sukietės (laikys formą, bet trynys dar bus minkštokas), ir kiaurasamčiu atsargiai išgriebkite.
Žirnių miltų blynelius sudėkite į lėkštutes vieną ant kito, ant viršaus uždėkite skrudintos šoninės juostelių ir kiaušinius.
Skanaus!