Iš saulėtos Ispanijos kilusi pomidorų rūšis chameleoniškai puošia stalą, kadangi jų įgaunamų spalvų gama – nuo žalsvai juodos iki sodrios, tamsiai raudonos.
Nors „Kumato“ pomidoro skonis – ne toks, kaip įprasto – vis vien siūlome paeksperimentuoti: kaip šią gardžią daržovę papildys cinamono, žaliosios citrinos ir mirino trio?
Valerijos Stonytės nuotr.
„Kumato“ pomidorų uogienė
1 rudojo cukraus
1 šaukšto sviesto
2 kg „Kumato“ pomidorų
1 cinamono lazdelės
1 žaliosios citrinos sulčių
8 šaukštų mirino
žiupsnelio druskos
Cukrų suberkite į puodą ir pakaitinkite, kol pradės karamelizuotis. Tada sudėkite sviestą ir kubeliais pjaustytus pomidorus.
Sudėkite likusius ingredientus. Permaišykite ir virkite ant silpnos ugnies apie 40 min. arba kol uogienė sutirštės.
#pomidorųuogienė #pomidorai #uogienė #kumatopomidorai #pomidoras #uogienės #kumato