Makaronai gali turėti įvairiausių pavidalų ir neabejojame, kad esate atradę savo mėgstamiausią receptą. Vis dėlto, kartais verta leistis į eksperimentus ir išbandyti naujų variacijų! Šis „Virtuvės mitų griovėjų“ (VMG) idėjinio lyderio Alfo Ivanausko receptas iš knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga, nustebins aštrios čioriso dešros, figų, baklažanų ir pomidorų padažo deriniu. Ar jūs pasiruošę leistis į šį kulinarinį nuotykį?

Kerniaus Pauliukonio nuotr.
MAKARONAI SU AŠTRIA DEŠRA, FIGOMIS, BAKLAŽANAIS IR POMIDORŲ PADAŽU (4 asm.)
Jums reikės:
350 g makaronų
50 g sviesto
1 baklažano
200 g aštrios čioriso dešros
kelių skiltelių česnako
1 šakelės rozmarino
150 g šviežių arba džiovintų figų
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
60 g kietojo sūrio
druskos, juodųjų pipirų
Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
Tuo metu keptuvėje su sviestu pakepkite smulkiai pjaustytą baklažaną su smulkiai pjaustytu rozmarinu, žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
Baklažanams apskrudus, sudėkite smulkiai pjaustytą dešrą, smulkintus česnakus, figas ir supilkite pomidorus.
Patroškinkite ant nedidelės kaitros apie 8 min.
Patiekite su virtais makaronais ir apibarstę kietojo sūrio drožlėmis.
Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA.
#makaronai #playcookkiss #AlfasIvanauskas #makaronųreceptas #figos #baklažanai #čiorisas