Jos „Instagram“ profilyje karaliauja maistas: „Valgydama švenčiu pergales, o gamindama gydau"

Į naujus metus „Kulinarinio detektyvo“ laida žengė atsinaujinusi – nuo šiol VMG idėjinis lyderis ir laidos vedėjas Alfas Ivanauskas gali atvykti ir ruošti patiekalą jūsų namuose! Pirmojoje laidoje jis svečiavosi pas Agatą Šukienę. Moteris dirba su kulinarija nesusijusį darbą, tačiau nepaprastai mėgsta gaminti, taip pat turi ir šiam pomėgiui dedikuotą „Instagram“ profilį.

Kokią vietą jūsų gyvenime užima kulinarija? Ar mėgstate eksperimentuoti virtuvėje?

Maistas ir jo gamyba yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Valgydama švenčiu pergales, o gamindama gydau streso pasekmes. Labai mėgstu išbandyti naujus receptus arba grįžus iš restorano patikusį patiekalą pagaminti pati. Čia be eksperimentų nepavyksta!

Iš kur semiatės idėjų patiekalams?

Mėgstu lankytis restoranuose. Net važiuodama atostogų, pvz., į užsienį, ieškau rekomendacijų, kur apsilankyti ne tik kultūrinėse, istorinėse vietose, bet ir maitinimo įstaigose. Tikiu, kad per maistą galima perduoti labai daug: pradedant nuo įpročių ir tautos istorijos, baigiant energija bei nuotaika. Semiuosi idėjų iš gyvenimo, iš patirčių. Pavyzdžiui, patirdama stresą labai mėgstu kepti žagarėlius. Taip išsikraunu fiziškai ir morališkai. Džiaugiuosi tai atradusi, nes apsaugau šeimą nuo negatyvumo protrūkių.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kadangi mėgstate lankytis restoranuose, gal pasidalysite, kokios vietos yra pelniusios jūsų simpatijas?

Kiekvienais metais lankausi dvejuose metiniuose renginiuose – Vilniaus gastrosavaitėje bei Vyno dienose. Tai – renginiai, per kuriuos atrandu vis kažką naujo sau: naujų patiekalų, naujų vietų, naujų gėrimų, vynų, žmonių. Tai praturtina mane ir praplečia mano akiratį, pasaulėžiūrą. Neprisirišu prie konkrečių vietų. Paryžiuje esu visai atsitiktinai valgiusi „Michelin“ žvaigždę turinčiame restorane, o Pekine lankiausi kavinukėje, kur visi pavalgę likučius metė ant žemės. Viskas turi žavesio, skonio, kvapo, prisiminimų, tad taip ir skirstau simpatijas.

Turite „Instagram“ profilį @tavolupose. Kaip ir kada kilo mintis jį susikurti? Ką jame galima rasti?

Tiesą pasakius, būčiau jį sukūrusi žymiai anksčiau, bet laukiau, kada galėsiu įsigyti išmanųjį telefoną, kuriuo būtų galima fotografuoti gražias ir kokybiškas nuotraukas – tokias kaip mano gaminamas maistas. Prieš dvejus metus, vasario 5 dieną, įkėliau pirmą įrašą su Romoje matyta ledaine „Venchi“. Tai buvo kažkas neįtikėtino, Senamiestyje kvepėjo šokoladu ir priėjusi didžiulę eilę supratau, kad būtent iš čia taip skaniai kvepia. O tų ledų skonis neužmirštamas… Neišsiplečiant, peržvelgę @Tavolupose suprasite, kad norite valgyti.

Valerijos Stonytės nuotr.