Jautiena, troškinta su kava


Jautiena, troškinta su kava, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 2 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 500 ml jautienos sultinio

  • 1 šaukštas pomidorų pastos

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 800 g jautienos mentės be kaulo

  • 1 šaukštas miltų

  • 2 šaukštai lydyto sviesto

  • 300 g mažų morkyčių (galima naudoti šaldytas)

  • 300 g valgomųjų svogūnėlių

  • 200 ml stiprios kavos, pagamintos iš maltos kavos.

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Į plastikinį maišelį suberkite miltus, druską ir pipirus. Sudėkite į maišelį mėsą ir pakratykite.

2. Apkepkite mėsą lydytame svieste nedidelėmis porcijomis – kad ne pradėtų troškintis, o apkeptų. Mėsą atidėkite.

3. Svogūnus ir morkytes pakepkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa. Sudėkite jautieną, supilkite karštą sultinį ir kavą, pagamintą iš maltos kavos, sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir dar kartą užvirinkite.

4. Uždenkite ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C dviem val. Retkarčiais pamaišykite.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg