4 asm.
Reikia:
~600 g įvairių rūšių pomidorų
5–6 ančiuvių
2 šaukštų kaparėlių
50 g kalamatos alyvuogių
1 raudonojo svogūno
120 g traškių salotų (pvz., romaninių, ledkalnio)
3–4 riekelių čiabatos
Padažui:
4 šaukštų aliejaus
2 šaukštų baltojo vyno acto
Druskos (pagal skonį)
Šviežio baziliko (patiekti)
Pomidorus supjaustykite riekelėmis, svogūną – žiedais. Sumaišykite visus produktus padažui.
Čiabatą supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite ant grotelių iš abiejų pusių.
Sudėliokite salotas, taip pat sudėkite duoną, susmulkintus ančiuvius, suberkite kaparėlius ir alyvuoges. Salotas užpilkite padažu ir palikite maždaug pusvalandžiui. Papuoškite bazilikais.
Skanaus!
Comments