Improvizacijos: parodė, kaip atrodytų azijietiškai lietuviška virtuvė

Vilniuje įsikūrusiame restorane „Bizzare“ įvyko uždaras „Gero skonio“ klubo renginys „Pažintinė atradimų vakarienė“. Renginio svečiams buvo sukurtas specialus degustacinis antienos bei jautienos patiekalų meniu, kurio kūrėjai – šio restoranų komplekso virtuvės šefai: Gilles Dumont iš Belgijos, Audrius Mikoliūnas ir Karolis Narušis.

„Mūsų klubo renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – teigė svečius pasveikinusi ir vakarą pradėjusi Rasa Ščeponienė, žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė.


Rasa Ščeponienė, žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė (Valerijos Stonytės nuotr.)

Artėjančią vasarą klubas pasitiko renginių ciklu, kurio metu pristatomas ir naujas žurnalo numeris. Pirmasis klubo renginių ciklo vakaras balandžio pabaigoje įvyko Palangoje, viešbučio „Vanagupė“ restorane. Gegužės pabaigoje toks pat renginys įvyks Kaune, viešbučio „Daugirdas“ terasoje.

Vilniuje renginio metu prie patiekalų derinti AS „Mediato“ specialistų parinkti vynai. Vakaro patiekalų ir gėrimų deriniai:

Aperityvas – jautienos tartaras, prie kurio buvo patiektas „Estrella Damm Inedit“ šviesus alus (Ispanija)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Špinatų salotos – priderintas baltasis vynas „Hunawihr Pinot Gris Cuvee Prestige Vin D’Alsace“ (Prancūzija, Elzasas)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Daržovių tempura – priderintas baltasis vynas „Hunawihr Gewurztraminer Alsace“ (Prancūzija, Elzasas)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Vytintos anties gunkanas – priderintas raudonasis vynas „Crudo Catarratto-Zibibo Terre Siciliane (Organic)“ (Italija, Sicilija)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Anties krūtinėlė ant iešmelių – priderintas raudonasis vynas „Select Block Pinot Noir Marlborough“ (Naujoji Zelandija, Marlboras)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jautienos mėsainis – priderintas raudonasis vynas „Unduragga Sibaris Carmenere Grand Reserve Colchaqua“ (Čilė, Kolčakva)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jautienos antrekoto kepsnys – priderintas raudonasis vynas „Chateau Pey La Tour Reserve Du Chateau Bordeaux Superieur“ (Prancūzija, Bordo)

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Jautienos išpjovos „toban“, patiektas karštoje lėkštėje

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Restoranas „Bizarre“, Pylimo g. 38, Vilnius.

#bizzare #azijosvirtuvė #žurnalas #degustacinismeniu #azija #gerasskonis #vilnius #RasaŠčeponienė