Imbierinis šokoladainis SU LEDAIS


Reikia:

  • 150 g sviesto

  • 150 g cukraus

  • 150 g šokolado

  • 4 kiaušiniai

  • 100 g miltų

  • 1 nubrauktas šaukštelis malto imbiero

  • Glajui paruošti:

  • 80 g juodojo šokolado

  • 80 ml plakamosios grietinėlės

  • imbiero cukatų

  • melisų lapelių papuošti

  • „Karališkų“ METINIŲ ledų


1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (15 x 35 cm) išklokite kepimo popieriumi. Tinka ir kvadratinė (20 x 20 cm) forma.

2. Ištirpinkite sviestą kartu su šokoladu. Suberkite  cukrų  ir išmaišykite.

3. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Į masę įsijokite miltų su imbieru.

4. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite 22–25 minutes. Atkreipkite dėmesį į šokoladainio išvaizdą: kraštai jau bus iškepę, vidus – minkštas, jis turi likti drėgnas.

5. Išimkite iš orkaitės ir palikite, kad sutvirtėtų (galima palaikyti ir šaldytuve).

6. Šokoladą ištirpinkite su grietinėle. Cukatas supjaustykite nedideliais gabaliukais. Šokoladiniu glajumi patepkite šokoladainio viršų ir pabarstykite cukatomis. Ant viršaus užberkite ryškių melisų lapelių – bus gražus spalvinis kontrastas.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg