top of page

Imbierinių meduolių vainikas


Imbierinių meduolių vainikas, vmg receptas

Gaminimas 1 val. 50 min.

Kepimas 8-12 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 100 g rudojo cukraus

  • 100 g baltojo cukraus

  • 100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)

  • 75 ml vandens

  • 150 g sviesto

  • 1 šaukšto cinamono

  • 1 šaukšto malto imbiero

  • 1 šaukšto maltų kardamonų

  • ½ šaukšto kepimo miltelių

  • 500 g miltų

1. Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Ugnį išjunkite ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir kepimo miltelius.

2. Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir virtuvės kombaino „Philips Avance“ pagalba užminkykite vientisą tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti šaldytuve. Geriausia per naktį.

3. Tešlą dar kartą išminkykite, kol minkysis lengvai. Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite, išpjaukite įvairių dydžių žvaigždutės formos sausainius.

4. Paruoštus sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir įdėkite į šaldymo kamerą. Šaldykite 15–20 min., kad kepamas sausainių vainikas laikytų formą. Tada iš sausainių, klijavimo vietas sudrėkindami vandeniu, suformuokite vainiką.

5. Švelniai paspauskite, kad sukibtų. Kepkite 8–12 min. 180° C orkaitėje. Palikite atvėsti ant kepimo skardos. Vainiką galite laikyti (arba skanauti) iki 2 mėnesių.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page