Klasikinis baltasis prancūziško padažo receptas. Ieškomiausias ir nepakeičiamas.
15 min.
6-8 asmenims
Reikia:
40 g sviesto
40 g miltų
500 ml pieno
druskos
žiupsnelio trinto muskato riešuto
1 lauro lapo
1. Pakaitinkite pieną kartu su prieskoniais ir jį atidėkite 10–15 minučių. Perkoškite.
2. Miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.
3. Plona srovele, nuolat maišydami pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį (roux). Kaitinkite, kol užvirs ir virkite dar 7–10 minučių.
4. Padažui baigiant virti įberkite druskos.
PATARIMAS, KĄ DARYTI, JEI VERDANT PADAŽĄ ATSIRANDA GUMULIUKŲ
Nepaisant to, kad su jau susidariusiais gumuliukais iš dalies galima pakovoti, bet kur kas geriau jų išvengti. Todėl pieną į su sviestu pakepintus miltus reikia pilti po truputį, plona srovele ir nuolat maišant. Maišymui geriau rinkitės specialią šluotelę padažams, o ne šaukštą.
Padažą su jau susidariusiais gumuliukais galima pertrinti per tankų sietelį, bet tokio padažo kokybė bus kiek prastesnė nei išvirto taisyklingai.
Sėkmės!