Idėja greitiems pietums: makaronai + 3 skirtingi, beprotiškai skanūs padažai

Išverdate makaronus, vienas-du pagaminate tris skirtingus padažus ir patiekiate viską skonių žaidimui. Tobulas makaronų patiekalo ir laimingai sočios dienos receptas!

makaronai, padažai makaronams, Alfo receptai

1. Tirštas žiedinių kopūstų padažas

Netikėtumas, bet žiediniai kopūstai gali būti ir padažas makaronams.


Padažui pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas

  • 4 skiltelės česnako

  • 30 g sviesto

  • 500 ml sultinio (arba vandens)

  • 200 ml pieno

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais, sudėkite į sultinį arba vandenį ir išvirkite. Česnaką pakepinkite svieste, bet neapskrudinkite. Užvirinkite pieną.

  2. Sudėkite kopūstus ir česnaką į trintuvo indą, sutrinkite iki glotnios masės pildami karštą pieną. Įberkite druskos, pipirų.


2. Keptų paprikų ir česnako padažas

Intensyvus ir išraiškingas tiek, kad aistros kaitra gali būti panaši į koridą.


Padažui pagaminti reikia:

  • 4 raudonos paprikos

  • 2 didelės galvutės česnako

  • Geros kokybės alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas smulkinto šviežio raudonėlio

  • Citrinos sulčių

  • Druskos

  1. Česnako galvutes perpjaukite pusiau. Sudėkite jas ir paprikas į skardą ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Išimkite, nulupkite paprikas ir išspauskite česnaką.

  2. Viską sutrinkite kartu, taip pat ir raudonėlį, reguliuokite tirštumą aliejumi ir vandeniu. Pasūdykite, įpilkite citrinos sulčių pagal skonį.


3. Špinatų ir sūrio padažas

Rami ir išlaikyta klasika – tikra priešingybė paprikų ir česnako padažui.


Padažui pagaminti reikia:

  • 250 g špinatų

  • ½ svogūno

  • Aliejaus kepti

  • Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto

  • 250 ml grietinėlės

  • 100 g fetos

  • Druskos

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite, kai svogūnai suminkštės, suberkite į keptuvę špinatus ir nustatę mažą kaitrą kepkite, kol jie nuvys. Pagardinkite muskato riešutu.

  2. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir sudėkite fetą. Maišykite, kol sūris ištirps. Jei reikia, pasūdykite.


Skanaus!