Savaitgalį Vilniuje išrinktas „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2016“. Šis titulas atiteko sostinėje įsikūrusiame restorane „Time“ dirbančiam Ignui Višinskui. Jam vos dviem vertinimo taškais nusileido ir antrąją vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate užėmė Palangoje įsikūrusio restorano „Onorė“ virtuvei vadovaujantis Bernardas Anužis. Trečioji vieta ir specialus prizas už inovatyviausią desertą įteiktas „Sweet Root“ restorane Vilniuje dirbančiam virėjui Ignui Damanskui.
„Šiame konkurse labai ryškiai jautėsi atotrūkis tarp kandidatų, atstovaujančių restoranams ir mokslo įstaigoms. Pastarųjų mokinių darbuose matėsi ne jų pačių, o mokytojų klaidos. Tai skatina labai rimtai susimąstyti. Kai mokiniai atneša darbą, kuris yra patvirtintas jų vadovų, mokytojų, supranti, jog pastarieji turi ko pasimokyti iš jau dirbančių jaunų specialistų. Mokytojai turi pasitempti“, – sako vienas komisijos narių, nepriklausomos Lietuvos restoranų pradininkas Arūnas Oželis.
Pirmą kartą kulinariniame konkurse dalyvavęs ir jį laimėjęs Ignas Višinskas iš karto po rezultatų paskelbimo sakė, jog varžyboms rimtai ruoštis pradėjo vasario pradžioje. Jų metu Ignas žemoje temperatūroje gamino jautienos nugarinę su ropių gratinu, rūkytų ropių tyre bei raudonojo vyno padažu. Tuo tarpu desertui Ignas ruošė šokoladinį pyragą su apelsinų granita ir apelsinų puta.