Egzistuoja įvairiausių blynų variacijų, tačiau tokios, tikėtina, dar nematėte. Ketvirtojoje „Ku
linarinis detektyvas“ laidoje VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas nustebino blyneliais su vištiena, kurių pateikimas tikrai neprimintų įprastinių blynų. Jums prireiks ir kepto kiaušinio, ir įvairių daržovių, kurios sudarys sočią bei įsimintiną kombinaciją.
Alfo vištienos blyneliai-„burgeriai“
Jums reikės:
Blyneliams:
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelio rūkytos paprikos
60 g MALSENA miltų „Self Raising“
300 g KEKAVA šviežios viščiukų filė
TERRA CRETA aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus (kepti)
Patiekti:
2–3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Raudonųjų svogūnų
Marinuotos paprikos
Salotų lapų
Kalendrų lapelių
Kiaušinius sumaišykite su druska, pipirais ir rūkyta paprika. Suberkite MALSENA miltus „Self Raising“, užmaišykite kefyro tirštumo tešlą.
KEKAVA šviežią viščiukų filė supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite TERRA CRETA aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius. Apkepę iš abiejų pusių, išimkite blynelius iš keptuvės ir dėkite į skardelę. Baikite kepti orkaitėje.
Blyneliams patiekti iškepkite kiaušinius, pabarstykite juos druska, pipirais ir sudėliokite lėkštėje: blynelis, kiaušinis, raudonojo svogūno žiedai, smulkiai pjaustytos marinuotos paprikos, salotų lapai, uždenkite kitu blyneliu ir užberkite kalendrų lapelių.
Recepto vaizdo įrašą žiūrėkite ČIA.
Comments