top of page

Gudrybės, dėl kurių jūsų salotos visuomet bus gardžios

Artėjant pavasariui, natūraliai norisi dažniau valgyti salotų.

VMGonline

Keli patarimai apie salotų gaminimą galbūt paskatins gamintis jų dažniau ir įvairesnių:


*Mėgstamų salotų užpilų, pirktinių ar pačių pasigamintų, visada turėkite po ranka. Dažniau pasigaminsite salotų, jei bus galimybė greitai apšlakstyti jas mėgstamu užpilu.


*Susipjaustykite žalių daržovių ir laikykite jas šaldytuve sandariuose maišeliuose ar dėžutėse – bus didesnė paskata įdėti jų į norimas salotas.


*Turėkite konservuotų salotų komponentų, kurie paįvairina skonį ar tekstūrą. Salotos gaminamos ne vien iš salotų lapų! Dėkite į jas alyvuogių, konservuotų pupelių, artišokų, kukurūzų, saulėje džiovintų pomidorų ir kt.


*Beje, salotų lapų yra ne viena rūšis, o pirkti būna ir kelių salotų mišinių.


*Nepamirškite baltymų. Sauja riešutų, sėklų ar keli gabalėliai sojos sūrio aprūpins organizmą baltymais ir suteiks salotoms traškumo. Kanapių sėklos ypač baltymingos, o moliūgų sėklose yra daug omega 3 riebalų rūgščių.


*Po vakarienės liko kruopų? Drąsiai berkite jų į salotas.


*Praktiškai visus pietų ar vakarienės likučius galima perkelti į salotas. Liko ryžių? Papjaustykite prie jų traškių salotų ir įpilkite azijietiško salotų užpilo. Liko pupelių, meksikietiškų paplotėlių su įdaru? Puiku – sudėkite visa tai ant salotų lapų – štai jums ir meksikietiškos salotos.

Naujausi įrašai

bottom of page