Artėjant pavasariui, natūraliai norisi dažniau valgyti salotų.
Keli patarimai apie salotų gaminimą galbūt paskatins gamintis jų dažniau ir įvairesnių:
*Mėgstamų salotų užpilų, pirktinių ar pačių pasigamintų, visada turėkite po ranka. Dažniau pasigaminsite salotų, jei bus galimybė greitai apšlakstyti jas mėgstamu užpilu.
*Susipjaustykite žalių daržovių ir laikykite jas šaldytuve sandariuose maišeliuose ar dėžutėse – bus didesnė paskata įdėti jų į norimas salotas.
*Turėkite konservuotų salotų komponentų, kurie paįvairina skonį ar tekstūrą. Salotos gaminamos ne vien iš salotų lapų! Dėkite į jas alyvuogių, konservuotų pupelių, artišokų, kukurūzų, saulėje džiovintų pomidorų ir kt.
*Beje, salotų lapų yra ne viena rūšis, o pirkti būna ir kelių salotų mišinių.
*Nepamirškite baltymų. Sauja riešutų, sėklų ar keli gabalėliai sojos sūrio aprūpins organizmą baltymais ir suteiks salotoms traškumo. Kanapių sėklos ypač baltymingos, o moliūgų sėklose yra daug omega 3 riebalų rūgščių.
*Po vakarienės liko kruopų? Drąsiai berkite jų į salotas.
*Praktiškai visus pietų ar vakarienės likučius galima perkelti į salotas. Liko ryžių? Papjaustykite prie jų traškių salotų ir įpilkite azijietiško salotų užpilo. Liko pupelių, meksikietiškų paplotėlių su įdaru? Puiku – sudėkite visa tai ant salotų lapų – štai jums ir meksikietiškos salotos.