Grybais įdaryta avies mentė






6–8 asm

Gaminimas 1 val.

Zzz 12 val.

Kepimas 2,5 val.

Orkaitės t-ra 180 °C



Reikia:

  • 1 avies mentės (~1,8–2 kg)

  • 2 šaukštų druskos

Marinatui:

  • 150 ml raudonojo vyno

  • ½ šaukštelio kadagių

  • 1 šakelės rozmarino

  • 2–3 lauro lapų

  • 3 šaukštų aliejaus

  • ½ šaukštelio kvapiųjų pipirų

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

Įdarui:

  • 250 g pievagrybių

  • 50 g šaltai rūkytos šoninės (kubeliais)

  • 1 ryšelio svogūnų laiškų

  • 1 šaukšto česnako granulių

  • 1 šaukšto lydyto sviesto

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų (viršui pabarstyti)


  1. Avies mentę gerai įtrinkite druska. Marinatui sumaišykite visus produktus, padėkite į jį mėsą ir palikite 12 val. šaldytuve.

  2. Šoninę pakepinkite svieste, suberkite smulkiai pjaustytus grybus ir svogūnų laiškus, įberkite česnako granules ir pakepinkite, kol svogūnai nuvys.

  3. Mentę išimkite, nusausinkite, įdarykite grybų įdaru, užsiūkite arba užvyniokite siūlu. Gausiai pabarstykite šviežiais grūstais juo