Gruzdintos bulvytės su ikrais ir pievagrybiais

Mėgstate gruzdintas bulvytes? Greitas ir gurmaniškas receptas su ikrais ir pievagrybiais.


4 asm.


Bulvytėms su ikrais ir pievagrybiais reikia:

  • 8–10 bulvių

  • 1 l aliejaus kepti

  • 250 g pievagrybių

  • 2 šaukštų sviesto

  • Maltų juodųjų pipirų

  • druskos

  • lydyto sūrio

  • 100 g mėgstamų ikrų

1. Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje, kad būtų mažiau krakmolingos.

2. Supjaustytas ir išmirkytas bulves sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nusausinkite, atvėsinkite ir gruzdinkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

3. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite su sviestu, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Lydytą sūrį pakaitinkite, iki kol sušils ir suskystės.

5. Bulvytes apipilkite lydytu sūriu, apibarstykite pievagrybiais ir ikrais.



Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg