Gruzdintos bulvytės su aitriu mėsos padažu

Mėgstate gruzdintų bulvyčių garnyrą, patiektą prie mėsos? Šis gruzdintų bulvyčių variantas patenkins visus jūsų norus. Beveik rimtas pietų patiekalas: gruzdintos bulvytės su aitriu mėsos padažu.


gruzdintos bulvytės su mėsos padažu, Alfo receptai

Gruzdintoms bulvytėms su aitriu mėsos padažu reikia:

  • 8-10 bulvių

  • 1 l aliejaus kepti

  • 1 svogūno

  • 2 česnako skiltelių

  • trupučio sviesto

  • 1 aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų pomidorų pastos

  • 300 g maltos jautienos

  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • šlakelio baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • žiupsnelio aitriosios paprikos

  • 150 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 aitriosios paprikos papuošti (nebūtina)


1. Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje, kad būtų mažiau krakmolingos.

2. Supjaustytas ir išmirkytas bulves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nusausinkite, atvėsinkite ir gruzdinkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

3. Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu

4. Suberkite smulkintą aitriąją papriką (su sėklytėmis ar be jų), sudėkite pomidorų pastą ir maltą mėsą. Maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite likusius komponentus, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 15 minučių.

5. Bulvytes apipilkite mėsos padažu, apibarstykite sūriu ir smulkinta aitriąją paprika.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg