Grilio vakarėlis! Ypatingi marinatai daržovėms

Lauko ir grilio sezonas įsibėgėja, būkite drąsūs, eksperimentuokite kepdami ne tik mėsą ar žuvį, bet ir mėgstamas daržoves. Marinuokite jas!



Granatų marinatas:

3 šaukštai granatų padažo „naršarab“ 3 susmulkintos skiltelės česnako 1 šaukštas aliejaus Druskos

1 šaukštas citrinos sulčių Žolelių marinatas:

  • 3 šaukštai susmulkintų bazilikų

  • 1 šaukštas susmulkintų petražolių

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 1 šaukštas citrinos sulčių

  • Druskos


Krapų marinatas:

  • 4 šaukštai susmulkintų krapų

  • 1 šaukštas smulkintų svogūnų laiškų

  • 1 susmulkinta skiltelė česnako

  • Druskos

  • Aliejaus

  • Citrinos sulčių


Imbierinis marinatas

  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero

  • 2 šaukštai sojų padažo

  • 1 šaukštelis tarkuoto česnako

  • 1 šaukštas baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelis medaus



Garstyčių ir medaus marinatas:

  • 1 šaukštas medaus

  • 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių

  • 2 šaukštai balzaminio acto

  • 2 šaukštai aliejaus

  • Druskos


Pasirinkto marinato sudėtines dalis sumaišykite. Marinuokite daržoves po kepimo – šiltos jos labiau prisigers marinato. Jei marinate yra medaus, cukraus, saldžių sirupų ir sulčių, jį naudokite tik po kepimo, priešingai daržovės gali sudegti.


Gero oro ir skanaus!


TAIP PAT SKAITYITE:

Daržovių grilis: kokios daržovės tinka labiausiai?