top of page

Grikių miltų lietiniai su varškės kremu

Jeigu norite pusryčiauti prabangiau, tai grikių miltų lietinių su varškės ir maskarponės kremu receptas yra kaip tik tai, ko norite.

lietiniai blyneliai su maskarponės kremu, Alfo receptas

4 asm.

Gaminimas 10 min.


Grikių miltų lietiniams reikia:

  • 100 g kvietinių miltų

  • 200 g grikių miltų

  • 250 ml pieno

  • 50 ml vandens

  • 2 kiaušinių

  • 50 g tirpinto sviesto

  • 50 g cukraus

  • 150 g aviečių

  • 250 g maskarponės

  • 100 g tepamo ožkų sūrio

  • žiupsnelio druskos

1. Dubenyje sumaišykite sviestą su pienu, vandeniu ir kiaušiniais.

2. Suberkite persijotus miltus, cukrų ir druską.

3. Viską gerai išplakite ir palikite bent pusvalandžiui tešlą pastovėti.

4. Liekite tešlą į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite plonus blynelius.

5. Paruoškite kremą: maskarponę sutrinkite su ožkų sūriu ir keliomis uogomis.

6. Blynelius įdarykite paruoštu kremu ir apibarstykite likusiomis avietėmis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page