Jeigu norite pusryčiauti prabangiau, tai grikių miltų lietinių su varškės ir maskarponės kremu receptas yra kaip tik tai, ko norite.
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Grikių miltų lietiniams reikia:
100 g kvietinių miltų
200 g grikių miltų
250 ml pieno
50 ml vandens
2 kiaušinių
50 g tirpinto sviesto
50 g cukraus
150 g aviečių
250 g maskarponės
100 g tepamo ožkų sūrio
žiupsnelio druskos
1. Dubenyje sumaišykite sviestą su pienu, vandeniu ir kiaušiniais.
2. Suberkite persijotus miltus, cukrų ir druską.
3. Viską gerai išplakite ir palikite bent pusvalandžiui tešlą pastovėti.
4. Liekite tešlą į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite plonus blynelius.
5. Paruoškite kremą: maskarponę sutrinkite su ožkų sūriu ir keliomis uogomis.
6. Blynelius įdarykite paruoštu kremu ir apibarstykite likusiomis avietėmis.
Skanaus!