Sotus ir maistingas, greitai pagaminamas patiekalas, kuriam sunaudosite likusią grikių košę. Nesudėtingas receptas.
6–8 asm.
Gaminimo laikas 20 min.
Kepimas ~30 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Grikių apkepui iškepti reikia:
1 didelio svogūno
50 ml aliejaus
3 stiklinių išvirtų grikių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g aštrių korėjietiškų morkų
Saujos jūrų dumblių
Kelių šakelių petražolių
Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais. Į keptuvę įpilkite aliejų ir įkaitinkite, berkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės. Sumaišykite su grikių koše, trečdalį masės sutrinkite trintuvu. Pasūdykite, įberkite pipirų.
Į dubenų sudėkite košę su svogūnais, pertrintą masę, morkas, jūrų dumblius, pjaustytas petražoles. Viską gerai sumaišykite, jei reikia, įpilkite porą šaukštų vandens, sumaišykite.
Sudėkite masę į formą ir kepkite apie pusvalandį.
Skanaus!
Comments