Į ledą sušaldyti likučius arba specialiai pasiruošti šaldytų pagalbininkų – tai apdairių šefų strategija. Ledo kubeliai gali praversti ne tik tada, kai norite atvėsinti gėrimus: viskas priklauso nuo jų turinio!
Kelios originalios ir net drąsios idėjos. Išbandykite ir tikrai nesigailėsite.

Žolelių – sriubai, sriubai, troškiniams ir padažams gaminti Labai smulkiai sukapokite 2 saujas prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, bazilikų, kalendrų). Sumaišykite žoleles su trupučiu skaidraus sultinio ar vandeniu. Sudėkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
Kiaušinių – vietoj kiaušinių
3–4 kiaušinius sumuškite į dubenėlį ir lengvai suplakite. Plakinį supilkite į formeles ir užšaldykite.
Arba į šaldymo formeles įmuškite po 2 ar 3 putpelių kiaušinukus ir užšaldykite. Atšildę naudokite kaip įprastus kiaušinius.

Rūkytos šoninės ir sviesto – sriuboms ir padažams
Orkaitėje paskrudinkite 100 g karštai rūkytos šoninės. Ištirpinkite 100 g sviesto. Sviestą ir skrudintą šoninę sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir lengvai sutrinkite. Gautą masę sudėkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
Svogūnų – sriuboms ir padažams
Smulkiais kubeliais supjaustykite 2–4 svogūnus. Juos iškepkite keptuvėje įkaitintame sviesto ir aliejaus mišinyje. Atvėsinkite ir sudėję į formeles užšaldykite.

Raudonojo vyno – padažams
100–200 ml raudonojo vyno supilkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
Kavos – šaltiems kokteiliams gaminti ir paskaninti
Atvėsinkite 100–200 ml kavos, perkoškite per smulkų sietelį, kad neliktų tirščių, supilkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.

Mangų – šaltiems kokteiliams gaminti ir paskaninti
Nuvalykite 1–2 prinokusius mangų vaisius, susmulkinkite ir suberkite į elektrinio smulkintuvo indą. Mangus sutrinkite iki vientisos masės. Gautą tyrę supilkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
Imbiero ir citrinos – gėrimams ir arbatoms gaminti Per smulkią tarką sutarkuokite 2 citrinas ir 8 cm dydžio šviežią imbiero gabalėlį. Gautą masę sudėliokite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
Sėkmės ir skanaus!
Nerijaus Palucko nuotr.