Greitoji pagalba virtuvėje – neįprasto skonio ledo kubeliai: šoninės ir sviesto, svogūnų ir t.t.


Į ledą sušaldyti likučius arba specialiai pasiruošti šaldytų pagalbininkų – tai apdairių šefų strategija. Ledo kubeliai gali praversti ne tik tada, kai norite atvėsinti gėrimus: viskas priklauso nuo jų turinio!

Kelios originalios ir net drąsios idėjos. Išbandykite ir tikrai nesigailėsite.



Žolelių sriubai, sriubai, troškiniams ir padažams gaminti Labai smulkiai sukapokite 2 saujas prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, bazilikų, kalendrų). Sumaišykite žoleles su trupučiu skaidraus sultinio ar vandeniu. Sudėkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.


Kiaušinių vietoj kiaušinių

3–4 kiaušinius sumuškite į dubenėlį ir lengvai suplakite. Plakinį supilkite į formeles ir užšaldykite.

Arba į šaldymo formeles įmuškite po 2 ar 3 putpelių kiaušinukus ir užšaldykite. Atšildę naudokite kaip įprastus kiaušinius.



Rūkytos šoninės ir sviesto sriuboms ir padažams

Orkaitėje paskrudinkite 100 g karštai rūkytos šoninės. Ištirpinkite 100 g sviesto. Sviestą ir skrudintą šoninę sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir lengvai sutrinkite. Gautą masę sudėkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.


Svogūnų – sriuboms ir padažams

Smulkiais kubeliais supjaustykite 2–4 svogūnus. Juos iškepkite keptuvėje įkaitintame sviesto ir aliejaus mišinyje. Atvėsinkite ir sudėję į formeles užšaldykite.