Greito obuolių ir vyšnių trupininio pyrago receptas

Trupinių pyragai yra nuostabūs. Ne tik dėl to, kad receptai nesudėtingi, o rezultatas greitas. Tas trupinių sluoksnio nostalgiškas skonis ir traškumas teleportuoja mus į vaikystę.


Taigi, jeigu norisi kažko skanaus, bet neturite laiko ilgiems žaidimams virtuvėje, šio pyrago receptas yra kaip tik tai, ką turite išbandyti dabar, Užtruksite gal kiek ilgiau, nei pasiruošite kavos.

greito obuolių ir vyšnių trupinių pyrago receptas, Alfo Ivanausko receptas

Trupininiam pyragui pagaminti reikia:

Trupiniams:

  • 75 g miltų

  • 75 g avižinių dribsnių

  • 70 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • Žiupsnelio druskos


  • 1 vidutinio obuolio

  • 3–4 šaukštų DANSUKKER auksiaspalvio cukraus sirupo

  • 1 stiklinės vyšnių be kauliukų

  • Žiupsnelio druskos

  • 250 ml OATSIDE THE BOX avietinių ledų


  1. Giliame dubenyje sumaišykite visus trupiniams skirtus sausus ingredientus, dėkite kubeliais pjaustytą, kambario temperatūros VILNIAUS margariną „Kepiniams“ ir viską maišykite trindami tarp rankų arba sutrinkite trintuvu, kol margarinas ir miltų masė susimaišys ir taps biri.

  2. Trupinių masę kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min., kas 10 min. išmaišydami. Iškepusius trupinius atvėsinkite.

  3. Obuolį supjaustykite vyšnių dydžio kubeliais.

  4. Į keptuvę pilkite DANSUKKER auksaspalvį cukraus sirupą, užvirkite ir kaitinkite tol, kol sirupas pradės putoti. Dėkite obuolius, vyšnias ir nuolat maišydami kaitinkite 3–4 min.

  5. Karštą obuolių ir vyšnių masę dėkite į desertui paruoštus indus, užberkite pyrago trupinių, dėkite šaukštą OATSIDE THE BOX avietinių ledų ir patiekite.


Video receptas:



Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg