Greitas patiekalas: keptos daržovės su riešutų ir sėklų pabarstukais

Tai geriausias būdas pagaminti šeimai gerą vienos skardos patiekalą, kai niekas kitas neateina į galvą. Keptos daržovės su riešutų ir sėklų pabarstukais – receptas, kuriam neatsispirs niekas.


keptos daržovės su riešutų ir sėklų pabarstukais, receptas


Keptoms daržovėms su riešutų pabarstukais reikia:

  • 1–2 vid. dydžio oranžinės morkos

  • 1–2 vid. dydžio violetinės morkos (jei nėra tokių morkų, galima jas keisti įprastomis)

  • 1 vid. dydžio pastarnokas

  • ½ nedidelio saliero šaknies

  • 5–6 valgomieji svogūnėliai (šalotai)

  • 1–2 šaukštai aliejaus

  • Druskos

  • 1 šaukštelis rudojo cukraus

  • ½ citrinos sultys

  • 1 šaukštelis Provanso žolių

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Pirmiausia pagaminkite pabarstukus: sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir plonu sluoksniu paskleiskite skardoje. Kartas nuo karto pamaišydami kepkite apie 10 min.

3. Daržoves nulupkite, stambiai supjaustykite. Sudėliokite skardoje, pašlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi, druska, Provanso žolėmis. Viską išmaišykite ir kepkite apie 30 min.

4. Prieš patiekdami užberkite pabarstukais.



Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg