Videoreceptą rasite ČIA.
Duonelei:
220 g riebios grietinės
300 g miltų
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio SANTA MARIA žolelių ir česnako mišinio
Užtepti:
Saujos kekinių pomidoriukų
2–3 SPILVA marinuotų agurkėlių
½ raudonojo svogūno
2–3 šaukštų SANTA BREMOR menkės užtepėlės su lašiša
Mikrožalumynų
1. Duonelei sumaišykite visus produktus, užminkykite tešlą, padalykite ją į 4–5 dalis, suformuokite paplotėlius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
2. Iškepusius papločius atvėsinkite.
3. Pomidoriukus ir marinuotus agurkėlius supjaustykite riekelėmis, svogūną – plonais šiaudeliais, sumaišykite.
4. Menkių užtepėlę tepkite ant papločio, dėkite daržovių asorti. Puoškite mikrožalumynais arba prieskoninėmis žolelėmis.
Šią duonelę galite naudoti sumuštiniams, prie sriubos, kaip užkandį, su užtepėlėmis.
Skanaus!
Comments