top of page

Greitai, bet karališkai: citrininių krevečių receptas

Vienos skardos greitai pagaminamas patiekalas, kuriam nusilenks net didžiausi gurmanai.


Citrininės krevetės, Alfo Ivanausko receptas

Citrininėms krevetėms pagaminti reikia:

  • 500 g LOCAL OCEAN šviežių krevečių

  • 1 citrinos

  • 2 citrinžolės stiebelių

  • 100 g sviesto

  • Šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių

  • 10–12 česnako skiltelių

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų


1. Citrinžolę sudaužykite virtuviniu plaktuku bukąja puse. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakaitinkite citrinžolės stiebelius mažiausioje kaitroje – sviestas turi ištirpti, bet nedegti.

2. Citriną supjaustykite skiltelėmis.

3. Į kepimo indą sudėkite LOCAL OCEAN šviežias krevetes, citrinos skilteles ir nuvalytas česnako skilteles. Užpilkite nukoštu sviestu. Užberkite aitriosios paprikos dribsnius, pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje apie 12–15 min, kol krevetės iškeps.

4. Patiekite gausiai pabarstę šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page