Gerai pažįstamas: sultingas, traškus, sotus lietuviškas karbonadas

Receptas, kuriuo vadovaudamiesi iškepsite sultingą, traškų, sotų tradicinį karbonadą.


lietuviškas karbonadas, vmgonline.lt receptai, Alfo Ivanausko receptai, idėjos pietums, lietuviški patiekalai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


1 asm.

Gaminimas 7 min.

Kepimas 10 min.


Reikia:

  • ~1,5 cm storio kiaulienos nugarinės su kauliuku

  • 1 kiaušinio

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto miltų

  • 2 šaukštų baltos duonos džiūvėsėlių

  • Aliejaus (kepti)

  • Kopūstų arba burokėlių salotų, bulvių košės (patiekti)


  1. Mėsą gerai nusausinkite ir lengvai pamuškite.

  2. Išplakite kiaušinį su druska ir pipirais – neišsigąskite, plakinys pasidarys labiau permatomas ir tamsesnis.

  3. Apvoliokite išmuštą mėsą miltuose, po to – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite karbonadą ir kepkite 5 min. iš vienos pusės ir 5 min. iš kitos. Po to sudėkite į skardelę ir dar pakepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 5 min.

  5. Iškeptą muštinį dėkite ant popierinio rankšluosčio.

  6. Muštinį patiekite su kopūstų arba burokėlių salotomis bei bulvių koše.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg