Gastronominis vasario mėnesio renginių gidas: ko nepraleisti, kad vėliau netektų gailėtis (papildyta

Paradoksalu, kad į vasarį, trumpiausią mėnesį metuose, sukrenta ne viena šventė – įsimylėjėlių diena, Valstybės atkūrimo minėjimas, vasario 13-ąją žiemą vejame lauk – ir vėl Užgavėnės… Rinktis tikrai yra iš ko, tačiau, kaip žinia, visur suspėti neįmanoma. VMGonline.lt atrinko puokštę geriausių.

Vasario 10 d., šeštadienis:

  1. Užgavėnių šventė Rumšiškėse, 12 val.

Metų metus rengiamoje šventėje bus kepami trispalviai šimtmečiui paminėti skirti blynai, tradiciškai bus verdamas šiupinys, senovinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos, o nuo 10 val. veiks įvairių gardumynų mugė.

Daugiau informacijos ČIA.

  1. „Morės EKOrezginka 2018“ Vilniuje, 11 val.

Nuo ryto Gedimino prospekte veiks riebioji Užgavėnių mugė (nuo Vilniaus g. iki Odminių g.).

Daugiau informacijos ČIA.

Vasario 11 d., sekmadienis:

  1. Mažosios Užgavėnės „Uptown Bazaar“, 10 val.

Įvairios blynų variacijos, kaukių dirbtuvės vaikams – taip apšylamos kojos prieš Užgavėnes.

Daugiau informacijos ČIA.

Šeimos restoranas „Vaflių namai“. Valerijos Stonytės nuotr.

Šeimos restoranas „Vaflių namai“. Valerijos Stonytės nuotr.


Vasario 13 d., antradienis:

  1. Visą dieną „Vaflių namuose“ bus ruošiami mieliniai ir bulviniai blynai. Vaikams nuo 2 m. organizuojamos specialios blynų dekoravimo dirbtuvės (kaina 2 Eur).

Daugiau informacijos ČIA.

Vasario 14 d., trečiadienis:

  1. Bare „Glory Bar“ – specialių gėrimų meniu, didžėjų muzika ir kiti siurprizai.

Galimi 3 rezervacijų variantai porai: 25 Eur (dvi taurės prancūziškų našlės Clicquot burbuliukų, braškės šokolade ir macarons sausainiai), 45 Eur (0,375 l prancūziškų našlės Clicquot burbuliukų, užkandėlių asorti, braškės šokolade, macarons sausainiai), 90 Eur (0,75 l prancūziškų našlės Clicquot burbuliukų, užkandėlių asorti, braškės šokolade, macarons sausainiai).

Daugiau informacijos ČIA.

  1. Romantiškas vakaras „Bizzare“, 18 val. Kaina asmeniui: 25 Eur (3 patiekalų vakarienė 18–20 val.), 45 Eur (6 patiekalų vakarienė 20 val.). Vyno derinimas prie maisto (5 vyno taurės, parinktos kiekvienam patiekalui) kainuos 35 Eur.

Daugiau informacijos ČIA.

  1. Valentino dienos vakarienė „Dirty Duck“, 19 val. Kaina asmeniui: 30 Eur.

Vakaro meniu: lašišos tarta su skrudinta duonele, jautienos antrekoto kepsnys „Rib-Eye“ su keptomis daržovėmis ir / arba antienos šlaunelė „Confit de Canard“ su bulvių-morkų piurė ir spanguolių padažu.

Daugiau informacijos ČIA.

kelionių istorijų restoranas „Untold“. Valerijos Stonytės nuotr.

Kelionių istorijų restoranas „Untold“. Valerijos Stonytės nuotr.


  1. Degustacinė vakarienė restorane „Untold“ su akustine tikro garso programa, 19 val. Kaina asmeniui: 35 Eur.

5 patiekalų degustacinės vakarienės meniu: taurė putojančio gėrimo; jautienos tartaras su aštuonkoju, obuolių balzamiko redukcija ir skrudinta duonele; karšta miso lašiša su „edamame“ ir čimičiurio padažu, grilyje keptais smidrais ir karamelizuotais pankoliais; ličių šerbetas su avietėmis; medumi ir apelsinais glazūruota antienos filė su douphinase bulvėmis, Romesko padažu, batatų piurė ir portveino redukcija; „Brooklyn Blackout“ pyragas.

Daugiau informacijos ČIA.

  1. Degustacinės vakarienės „Tony Resort“ vasario 14–18 d., 18 val. Kaina asmeniui: 35 Eur.

Aperityvui patiekiama taurė „Botter Prosecco Spumante DOC“ kartu su šefo komplimentu. Šaltas užkandis – upėtakio tartaras, patiekiamas su greipfrutu, avokadu, humusu ir marinuotomis daržovėmis arba jautienos tartaras, patiekiamas su daržovėmis ir Romesko padažu. Karštas patiekalas – kepta upėtakio filė, patiekiama su pankoliu, špinatu ir Bisque padažu arba keptas elnienos pjausnys, patiekiamas su troškintomis daržovėmis, petražolių ir lazdynų riešutų koše bei raudonojo vyno padažu. Desertas – švelnus svarainių kremas su levandomis, patiekiamas su itališkais „Semiffredo“ ledais, pagardintais ispaninio šalavijo sėklomis.

Daugiau informacija ČIA.

  1. Šventinė vakarienė ir tikro garso muzikos koncertas restorane „Paukščių takas“, 19 val. Kaina asmeniui: 45 Eur (į kainą įskaičiuotas pakilimo bilietas).

Vakarienės meniu: taurė putojančio vyno „Martini“, užkandis – salotų lapai su karštais mocarelos kamuoliukais, melionais, saulėje džiovintais pomidorais ir žolelių padažu. Pagrindinis patiekalas – antienos krūtinėlės kepsnys su perliniu kuskusu ir rojaus obuoliukais. Desertas – spanguolių ir maskarponės sūrio putėsiai ir puodelis kavos arba arbatos.

Daugiau informacijos ČIA.

„Gaspar‘s“. Valerijos Stonytės nuotr.

„Gaspar‘s“. Valerijos Stonytės nuotr.


  1. Vakarienė restorane „Gaspar‘s“, 19 val. 30 min. Kaina asmeniui: 45 Eur.

Po amuse-bouche svečiai ragaus 5 patiekalų meniu: kepti mažieji artišokai su traškiais topinambais, artišokų kremu, buffalo mozzarella ir aromatingu parmezano sūriu; šukutės, keptos savo geldelėje, su Ponzu padažu ir indiškais prieskoniais, patiekiama su vėžiagyvių putėsiais; 12 valandų virtos vištienos sultinys su kepta vištiena, žąsų kepenėlių paštetu ir trumų aliejumi; jautienos nugarinė su degintais batatais ir 12 valandų skrudintais pomidorais bei raudonojo vyno padažu; desertas „Lietuviško miško patalai“ (baltojo šokolado sniegas su kedro riešutais, spanguolių putėsiais ir medaus korio trupiniais).

Daugiau informacijos ČIA.

  1. Vakarienė restorane „Stikliai“ su tikro garso muzika, 19 val. Kaina asmeniui: 55 Eur.

Daugiau informacijos ČIA.<