Gardžiosios batatų salotos

Labai gaivios ir traškios. Tai garantuoja šis salotų su batatais ir duonos traškučiais receptas.

batatų salotos, verdu ir kepu, receptas, Alfas Ivanauskas
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Gaminimo laikas: 25–30 min.

Porcijų skaičius: 4 porc.

Lengvas receptas


Batatų salotoms pagaminti reikia:

  • 500 g batatų

  • 300 g agurko

  • 200 g ridikėlių

  • 2 avokadų

  • 1 granato

  • 150 g mėgstamų sėklų

  • 50 g duonos traškučių Bon Chance BON DROPS čili pipirų ir citrinos skonio

  • 2 vnt. KITCHEN ME rūkytos antienos

  • 70 g saulėgrąžų

  • 1 citrinos

  • Šviežios kalendros ar kitų mėgstamų žalumynų

  • Alyvuogių arba moliūgų sėklų aliejaus salotoms apšlakstyti

  • Druskos

  • Pipirų

Orkaitę įsigyti galite www.pigu.lt

  1. Batatus nulupkite ir supjaustykite vienodais kubeliais, juos apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska, pipirais. Batatus sudėkite kepti į orkaitę 10 min. Stebėkite, kad neperkeptų, nes batatai šioms salotoms turi būti nepilnai iškepę ir traškūs.

  2. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite skiltelėmis, avokadą kubeliais ir iškarto apšlakstykite citrinos sultimis, likusiomis citrinos sultimis pagardinkite kitas daržoves.

  3. KITCHEN ME antieną supjaustykite riekelėmis ir sudėkite ant daržovių, tuomet sudėkite atvėsusius batatus ir likusius ingredientus. Apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite prieskoniais.

PATARIMAI

  • Salotas puikiai tinka valgyti kaip pagrindinį patiekalą.

  • Salotas labai patogu neštis į darbą ar mokykla, nes nesukrenta.

  • Sveika ir sotu!


Video receptas:



Skanaus!