Fokačija su pomidorais


fokačija su pomidorais, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 10 g šviežių mielių

  • 200 ml šilto vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 350 g miltų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 400 g slyvinių pomidoriukų

  • 1 šakelės rozmarino

  • 1 šaukštelio rupios jūros druskos

  • 4–5 skiltelių česnako

  • Alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)


  1. Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, uždenkite ir palaukite 15 min., kol paviršiuje susidarys putos.

  2. Suberkite miltus ir supilkite aliejų. Užmaišykite minkštą tešlą ir palikite 30–40 min., kol pakils.

  3. Tešlą rankomis ištempkite į lakštą.

  4. Stipriai spausdami pirštais padarykite lakšte duobutes. Ant viršaus išdėliokite supjaustytus ketvirtadaliais pomidorus, lengvai juos įspausdami į tešlą.

  5. Pabarstykite smulkintu rozmarinu ir druska.

  6. Sudėkite česnako skilteles ir pašlakstykite aliejumi.Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg