top of page

Fermentuotas ananasų žievelių gėrimas „Tepache“ (Receptas)

Tepache – tai fermentuotas gėrimas, kurio istorija prasideda Meksikos kukurūzų laukuose. Užuot išmetę ananaso žieveles, pasigaminkite namuose gaivaus gėrimo, kuris tikrai nukonkuruos net ir labiausiai mėgstamą limonadą.


zero waste receptas_ananasų žievelės_fermentuotas gėrimas
Shutterstock.com nuotr.

1–2 asm.

Gaminimas: 5 min.

Brandinimo laikas: 2 paros


Fermentuotam ananasų žievelių gėrimui pagaminti reikia:

  • 500 ml vandens

  • 100 g cukraus

  • 1 lazdelės cinamono

  • 1 ananaso žievelių

1. Vandenį, cukrų ir cinamono lazdelę užvirinkite ir atvėsinkite.

2. Nupjautas žieveles užpilkite gautu sirupu ir truputėli patraiškykite.

3. Viską sudėkite į stiklainį ir pridenkite merle. Rauginkite apie 2 paras.

4. Gautą gėrimą perkoškite ir atšaldykite.

5. Galima gerti vieną, skiesti su gazuotu vandeniu arba naudoti gaminant kokteilius.


Pabandykime tvariau.

Naujausi įrašai

bottom of page