Tepache – tai fermentuotas gėrimas, kurio istorija prasideda Meksikos kukurūzų laukuose. Užuot išmetę ananaso žieveles, pasigaminkite namuose gaivaus gėrimo, kuris tikrai nukonkuruos net ir labiausiai mėgstamą limonadą.
1–2 asm.
Gaminimas: 5 min.
Brandinimo laikas: 2 paros
Fermentuotam ananasų žievelių gėrimui pagaminti reikia:
500 ml vandens
100 g cukraus
1 lazdelės cinamono
1 ananaso žievelių
1. Vandenį, cukrų ir cinamono lazdelę užvirinkite ir atvėsinkite.
2. Nupjautas žieveles užpilkite gautu sirupu ir truputėli patraiškykite.
3. Viską sudėkite į stiklainį ir pridenkite merle. Rauginkite apie 2 paras.
4. Gautą gėrimą perkoškite ir atšaldykite.
5. Galima gerti vieną, skiesti su gazuotu vandeniu arba naudoti gaminant kokteilius.
Pabandykime tvariau.