Fantastiška porelė: vasara ir pienas. Sezoniški receptai, priminsiantys anaiptol ne kaimą ir močiutę

Kiek kartų svajojote, kad jūsų kokybiškas ekologiškas pienas galiotų bent šiek tiek ilgiau? Natūralūs produktai, esame įpratę manyti, galioja trumpai, o ką jau kalbėti apie apmaudžias situacijas, kai neapsižiūrėję į pirkinių krepšį įsimetame tokio, kurio galiojimas baigiasi rytoj. Rinkoje pasirodęs naujokas sprendžia šią problemą.

Eikime prie reikalo. Visai neseniai atsirado pirmasis lietuviškas ilgo galiojimo ekologiškas pienas. Tai – „AUGA“. Dėl inovatyvios pakuotės šis pienas atidarytas ir laikomas šaldytuve galioja beveik savaitę – 5 dienas. Jei esate iš tų, kurie produktus perka urmu, t. y. nepasikuklinate pirkti 10 pakuočių, tuomet atminkite, kad neatidarius pieno „AUGA“ pakuotės, šviežias jis išliks 6 mėnesius.


Ekologiškas pienas ypač svarbus tėvams, perkantiems pieną savo vaikams. Toks pienas yra švarus, nes galvijams auginti nenaudojami jokie augimo skatinimo hormonai, prevencinė vakcinacija. Šiltuoju metų laiku jie ganosi po pievas ir rupšnoja žolę, o šaltuoju – minta ekologiškais pašarais.

Skeptikų minčių tikriausiai neapleidžia klausimas, kokiu būdu ekologiškas pienas išlieka šviežias ir puikaus skonio. Be technologijų, akivaizdu, čia neapsieita. Pienas kelias sekundes kaitinanamas aukštoje temperatūroje ir sterilioje aplinkoje be sąlyčio su oru išpilstant į butelius.Teigiama, kad taikant šią technologiją į pieną jokios bakterijos nepatenka, o skonis ir maistinės savybės išlieka.

VMGonline.lt pataria, ką gardaus karštuoju sezonu galima paruošti iš pieno.

Pienas + sriuba

Vaikystėje ne vienas srėbė pienišką sriubą su makaronais, ryžiais ar grikiais. Galbūt dar kažkuo. Tuo metu nesiskundė, tačiau po šios vaikiškos patirties sriubą su pienu išdėjo į šuns dienas ir sau pasakė: „Daugiau niekada!“. Dalis, tikėtina, išdrįstų ir vėl. Pamėginkite žuvienę su pienu ir krapais.

Valerijos Stonytės nuotr.


Pienas + bulvių košė

Kaip ir šaltibarščiams, jai abejingų tiesiog nėra (arba jie tyli). Pienas suvaldo košės tekstūrą ir paverčia ją kremiška. Dėl to košę ir mylime! Variacijų puokštė: su morkomis, salierais ir petražolėmis, su ančiuviais ir citrinų žievelėmis, su moliūgais ir vasabio krienais, su keptomis lupenomis ar briuselio kopūstais.