Dvidešimtmetį švenčiantis restoranas verčia naują puslapį: nuo modernaus interjero iki atsinaujinusi

Apsilankymai aukščiausio lygio restoranuose ir galimybė pasimėgauti jų ruošiamais išskirtiniais patiekalais visada džiugina, tačiau vertėtų nepamiršti ir tų vietų, kuriose galima atrasti kiekvienai dienai tinkamo kokybiškai ir skaniai pagaminto maisto. Viena jų – 20 metų veikiantis restoranų tinklas „Fortas“, kuris, artėjant rudens sezonui, svečius kviečia į atsinaujinusius restoranus.

Užsukę į „Europos“ prekybos centro trečiajame aukšte įsikūrusį „Fortą“ pirmiausia pastebime šviesų, gaivumo įspūdį kuriantį interjerą. Mus pasitikęs virtuvei jau 9-erius metus vadovaujantis šefas Arūnas Stoškus patvirtina – atnaujinta tiek restorano aplinka, tiek meniu. Šviežių idėjų gūsį įnešė ir prieš pusmetį prie komandos prisijungęs šefas Šarūnas Paškauskas.

Šarūnas Paškauskas (kairėje) ir Arūnas Stoškus (dešinėje). Valerijos Stonytės nuotr.


Jei skeptiškai žiūrite į tinklinius restoranus ir jums įdomu, kokią patirtį turi juose dirbantys šefai, tenkiname jūsų smalsumą. Arūnas kurį laiką dirbo Kopenhagoje, patirtį Vilniuje kaupė keliuose „fine dining“ restoranuose: „Da Antonio“, „La Provence“ „Domm“ Jo dešiniąja ranka tapęs Šarūnas 12 metų praleido Londone, ten dirbo ir „Michelin“ žvaigždę turinčiame restorane, o grįžęs į Lietuvą sukosi „Druskos namų“, „Paupio 12”, „Dublio“ virtuvėse.

Valerijos Stonytės nuotr.


Iš kitų tinklinių restoranų gretų „Fortas“, anot šefo Arūno, išsiskiria tuo, kad neturi centralizuotos virtuvės. „Kiekviename mūsų restorane maistas gaminamas atskirai. Nėra jokio cecho, ką dažnai turi kiti restoranų tinklai, kur maistas paruošiamas kitose patalpose ir po to išvežiojamas po restoranus. Mums labai svarbu, kad maistas būtų šviežias, todėl viskas nuo daržovių supjaustymo iki serviravimo vyksta čia, restorane“ , – komentuoja jis.

Valerijos Stonytės nuotr.


Dar viena naujovė – sprendimas atsisakyti narvuose augintų vištų kiaušinių. „Esame socialiai atsakingas restoranas ir reaguojame į diskusijas dėl gyvūnų gerovės. Pirmasis žingsnis – naudoti ant kraiko augintų vištų kiaušinius. Restoranų tinklui pakankamai sudėtinga iškart įsivesti laisvai auginamų vištų kiaušinius, nes nė vienas tiekėjas negali aprūpinti tokiais kiekiais. Per metus išnaudojame apie 250 tūkst. kiaušinių. Kai bus galimybė gauti tokį kiekį, tikrai pereisime prie laisvai auginamų vištų kiaušinių“, – sako restorano šefas Arūnas.