
Reikia:
20 g šviežių mielių
1 šaukštelio cukraus
250 ml lieso jogurto
300 g KAUNO GRŪDAI kvietinių miltų duonai
1 stiklinės virtų perlinių kruopų
1 stiklinės apvirtų grikių kruopų
60 ml aliejaus
1 kupino šaukštelio druskos
1 šaukštelio maltų kalendrų
Mieles ištrinkite su cukrumi ir jogurtu. Palikite šiltoje vietoje, kol mielės suaktyvės, maždaug 10–15 min.Suberkite KAUNO GRŪDAI kvietinius miltus duonai į dubenį, supilkite jogurtą su mielėmis, sudėkite perlines kruopas ir grikius, supilkite aliejų, suberkite druską ir maltas kalendras.Viską minkykite, kol susidarys glotni masė. Tešla bus skystoka. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą keksinę (11 x 30 cm) formą ir kildinkite apie 40 min.Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 30–35 min. Prieš kepdami papurkškite orkaitės sieneles vandeniu arba kepkite naudodami garų orkaitės režimą.