
Reikia:
2 šaukštelių sausų mielių
2 virtų vidutinio dydžio bulvių
180 ml natūralaus jogurto
75 ml aliejaus
1 tarkuotos citrinos žievelės
žiupsnelio šviežių mėtų
100 g moliūgų sėklų
druskos
2 šaukštų cukraus
350 g miltų
1. Sumaišykite birius produktus. Supilkite jogurtą, per burokinę tarką sutarkuotas bulves, kapotas mėtas, moliūgų sėklas ir tarkuotą citrinos žievelę. Galiausiai supilkite aliejų ir užminkykite tešlą.
2. Uždenkite tešlą audeklu ir palikite šiltai pakilti apie 1 val.
3. Pakilusią tešlą sudėkite į norimas formeles, pakildinkite apie 30 min. ir dėkite kepti.
4. Duoneles galite aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti moliūgų sėklomis.
5. Kepkite 180 °C apie 20 min.