Duona su bulvėmis


Reikia:

  • 2 šaukštelių sausų mielių

  • 2 virtų vidutinio dydžio bulvių

  • 180 ml natūralaus jogurto

  • 75 ml aliejaus

  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

  • žiupsnelio šviežių mėtų

  • 100 g moliūgų sėklų

  • druskos

  • 2 šaukštų cukraus

  • 350 g miltų


1. Sumaišykite birius produktus. Supilkite jogurtą, per burokinę tarką sutarkuotas bulves, kapotas mėtas, moliūgų sėklas ir tarkuotą citrinos žievelę. Galiausiai supilkite aliejų ir užminkykite tešlą.

2. Uždenkite tešlą audeklu ir palikite šiltai pakilti apie 1 val.

3. Pakilusią tešlą sudėkite į norimas formeles, pakildinkite apie 30 min. ir dėkite kepti.

4. Duoneles galite aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti moliūgų sėklomis.

5. Kepkite 180 °C apie 20 min.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg