Druskininkiečiai pagaliau atrado pusryčius mieste

Kepyklėlė „Boulangerie“ Druskininkuose veikia jau daugiau nei 18 metų. Tėvų verslą kurorte perėmęs kepyklėlės direktorius Emilis Sinkevičius apie druskininkiečių ir miesto svečių pomėgį pusryčiauti ne namuose atsiliepia teigiamai:

„Dabar jau visi pamėgo lankytis kavinėse, restoranuose, nors prieš porą metų toks dalykas, kaip kavos gėrimas ar pusryčiai ne namuose ar svečiuose, atrodė visiškai nesuprantamas.“

_MG_0288

Konditerijos gaminiai kepami pagal prancūzų sukurtas receptūras (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Neretai tokios vietos, kaip jūsiškė, užsisako konditerijos gaminius ir, kol juos atveža iki vitrinos, jie tampa nešvieži. Vėliau dar ir pašildomi… Kaip darote jūs?

Todėl ir esame kepyklėlė, nes viską kepame čia, vietoje. Gaminiai yra švieži, o jeigu kas nors lieka neišparduota, tai vakare parduodame pigiau. Na, o jei vis tiek lieka, tai išsidalijame tarpusavyje arba draugams atiduodame (juokiasi).

Emili, ar visus 18 metų ši vieta atrodė taip, kaip ir dabar?

Oi ne, anksčiau čia buvo siauras įėjimas ir visą vietą užėmė kepykla bei vitrina, o dabar, kaip matote, yra staliukai, vietinių fotografų nuotraukų parodos, o netrukus planuojame praplėsti šią vietą, bus priestatas.

_MG_0328

Gaminiai kepami vietoje kasdien (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Kokie kepiniai pas jus populiariausi?

Dažniausiai žmonės valgo kruasanus su įvairiais įdarais. Jų receptūrą perėmėme iš prancūzų, kadaise mokiusių gaminti. Ir, žinoma, geria kavą. (O auditorija kokia?) Anksčiau buvo daugiausiai turistai, o dabar pusė – vietinių, pusė – turistų. Patys druskininkiečiai po truputį atranda maisto kultūrą mieste.

_MG_0187

Šeimos verslo pavyzdys: tėvų įkurtoje kepyklėlėje prieš 18 metų dabartinis jos direktorius Emilis, pats minkydavo tešlą ir kepdavo bandeles (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Kaip jūs pats pradėjote čia dirbti?

Nuo 15 metų padėjau tėvams suktis kepykloje – iš pradžių minkiau tešlą, kepiau, o vėliau stojau prie kasos, pardavinėjau viską. Dabar mano tėvai rūpinasi kepykla Vilniuje, o aš perėmiau Druskininkus. (Dabar irgi priiminėjate užsakymus?) Jeigu reikia, visada padedu darbuotojams, nes būna, kad nespėja.

„Boulangerie“, M. Čiurlionio 63, Druskininkai

Darbo laikas:

Pirm.–Penkt.: 07:00–19:00 Šešt.: 09:00–15:00

#boulangerie #tendencijos #kepykla #emilissinkevičius #kepiniai #kurvalgyti #druskininkai #skanu #kepyklėlė

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg