
6–8 asm.
Gaminimas 1 val.
Troškinimas 4 val.
Reikia:
1 LAPINO PUOTA šviežio ančiuko
2 vid. dydžio svogūnų
1 morkos
1 kupino šaukštelio druskos
400 ml vandens
Ryšelio šviežių prieskoninių žolelių arba 1 šaukšto Provanso žolelių
2 lauro lapų
1 šaukštelio gvazdikėlių
1 šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. LAPINO PUOTA šviežią ančiuką supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dėkite oda į apačią į platų puodą ir kaitinkite, kol išsilydys riebalai.
2. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir morką. Visus produktus sudėkite į puodą, taip pat sudėkite ir prieskonius, supilkite vandenį ir virkite 3–4 val. Kartkartėmis patikrinkite, jei reikia – papildykite vandens arba sultinio. Kai mėsa taps minkšta ir kris nuo kaulų, išimkite, nukoškite riebalus.
3. Mėsą susmulkinkite, sudėkite į stiklainį ir užpilkite riebalais. Mėsa turi būti visiškai padengta riebalų sluoksniu.
4. Uždenkite dangteliais arba kepimo popieriumi ir laikykite šaldytuve 1–2 mėnesius. Pradėtas rillete stiklainis turi būti sunaudotas per savaitę.
Skanaus!