top of page

Dienos pietūs: „Šturmų švyturys“

Ant marių kranto uoste įsikūręs restoranas alsuoja XIX amžiaus Mažosios Lietuvos dvasia. Restorano interjeras paprastas, bet jaukus ir originalus, o sušalus galima prisėsti prie židinio.

Tai – vienintelis Lietuvoje šviežios žuvies restoranas, kuriame nėra meniu su išvardytais žuvies patiekalais. Kiekvieną dieną žvejai išplaukia į marias ir tik nuo marių Maumo ir žvejų sėkmės priklauso, kas šiandien bus ruošiama virtuvėje. VMG komandai pasisekė – gavome skaniausią ir populiariausią žuvį starkį.

untitled-46

Čia kepamos ką tik pagautos žuvys (Valerijos Stonytės nuotr.)


Kaip viskas veikia? Pietums išsirenkate šviežią žuvį, kuri pagaunama ir laikoma šaltai ledukuose. Išrinkta žuvis pasveriama, suvyniojama į foliją ir dedama į krosnį kepti. Po pusvalandžio starkis patiekiamas ant lentos. Prie žuvies negausite nei citrinos, nei druskos ar kitų prieskonių, nes skatinama pajausti tikrąjį žuvies skonį. Šalia gaunate salotų, bulvių ir vietoje gamintų užtepėlių rinkinį. Šeimininkė prie stalo nuplėšia žuvies odelę ir paprašo, kad vienas žmogus maistą padalytų visiems.

Darbo laikas: pirmadienį–sekmadienį 13–22 val. Nedirba nuo lapkričio iki gegužės.

Adresas: Šilutės raj., Kintų seniūnija, Šturmų kaimas

Kaina: Viso to, ką matote nuotraukose, kaina – 36 Eur. Sotūs lieka trys asmenys.

untitled-16

Populiariausia žuvis – starkis. 100 g – 6 Eur. Šis starkis svėrė 600 g (Valerijos Stonytės nuotr.)


Bulvės su baravykais, trijų rūšių padažai, marinuoti kopūstai su agrastais ir serbentais (Valerijos Stonytės nuotr.)

Bulvės su baravykais (Valerijos Stonytės nuotr.)


(Valerijos Stonytės nuotr.)

Marinuoti kopūstai su agrastais ir serbentais (Valerijos Stonytės nuotr.)


Žolelių, moliūgų ir riešutinis padažai (Valerijos Stonytės nuotr.)

Žolelių, moliūgų ir riešutinis padažai (Valerijos Stonytės nuotr.)


Naujausi įrašai

bottom of page