top of page

Dienos pietūs: „Tapas“

Vos prieš savaitę atsidariusiame modernios ir klasikinės Ispanijos virtuvės gastrobare „Tapas“, kaip sako vienas iš įkūrėjų Dalius Aleksiejevas, yra orientuojamasi į ispaniškus produktus nepamirštant  to, kad vis dėlto gyvenama Lietuvoje. Virtuvėje naudojami tokie akcentai kaip rūkytos paprikos aliejus ar bulvių espuma, daug daržovių. Lygiai toks pat svarbus, kaip ingredientai, čia yra bendravimas.

tapas bar40

Modernios ir klasikinės Ispanijos virtuvės gastrobaras „Tapas“ (Valerijos Stonytės nuotr.)


„Tapas“ atsiradimo istorija yra restorano „LAB 180“ atsiradimo tęsinys. Ispanijoje gyvenę ir į Lietuvą sugrįžę broliai Vytautas ir Bronius Verkauskai sugrįžtuvių proga savo draugus pakvietė į vienos dienos restoraną („One Day Restaurant“), kur buvo pjaustomi kumpiai, kepama paelija ir maišoma „Sangria“. Po to, kai vaišėse dalyvavę draugai pripažino, kad eitų ir mokėtų pinigus už dalyvavimą tokioje fiestoje, „One Day Restaurant“ buvo pradėtas rengti skirtingose erdvėse. Populiarumui išaugus dar labiau, Savanorių prospekte rastose ir iš pagrindų pakeistose buvusios sovietinės valgyklos patalpose užgimė „LAB 180“. Taip ispaniškoji dvasia įsisuko ir į šiek tiek virš Vilniaus senamiesčio stogų J. Basanavičiaus gatvėje pakilusį „Tapas“.

tapas bar15

Interjeras: modernus ir paprastas (Valerijos Stonytės nuotr.)


Visi dienos pietų patiekalai turi savo kainą (sriuba – 2 Eur, užkandis – 4 Eur, pagrindinis patiekalas – 5 Eur, desertas – 2 Eur), bet užsisakantys kelis patiekalus gauna nuolaidą. Pavyzdžiui, užsisakantys sriubą ir pagrindinį patiekalą moka 6 Eur, o prie viso šito pasirinkę dar ir desertą moka 7 Eur. Stalo vanduo patiekiamas nemokamai.

tapas bar43

Vienas iš įkūrėjų Dalius Aleksiejevas: „Orientuojamės į ispanišką maistą, bet nepamirštame, kad esame Lietuvoje.“ (Valerijos Stonytės nuotr.)


Laikas. Dienos pietūs yra valgomi nuo 11 val. iki 15 val.

Baras. Visa viršutinė baro lentyna yra skirta džinui. Kiekvieną penktadienį vyksta renginys kodiniu pavadinimu „Džindžilin“, kur patiekiamos įvairios džino su toniku variacijos. Slaptuoju gėrimo ingredientu gali tapti bazilikas ar degintų pušų aliejus. Baro vynai yra griežtai ispaniški arba portugališki.

Šeštadieniais, priešais visų lankytojų akis, gastrobaro kieme yra kepama paelija ir pilstoma naminė „Sangria“, kuri čia maišoma iš raudonojo vyno, brendžio, vermuto, ispaniškos „cava“, šviežių apelsinų sulčių. Kiekvieną sekmadienį nuo 12 val. „Tapas“ rengia vėlyvuosius pusryčius.

Vakare gastrobare galima rinktis iš vienuolikos šaltų ir karštų „tapas“ užkandžių, kelių karštų patiekalų.

Gastrobaras „Tapas“  J. Basanavičiaus g. 15, Vilnius.

Darbo laikas:

Pirmadienį-antradienį 11–16 val.

Trečiadienį-ketvirtadienį nuo 11 val. iki vidurnakčio

Penktadienį-šeštadienį nuo 11 val. iki 5 val. ryto.

DIENOS PIETŪS:

Kreminė salierų šaknies sriuba su rūkytos paprikos aliejumi. Kaina – 2 Eur.

 Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Salotos su morkomis, saliero stiebais, agurkais, kepta vištienos krūtinėle, krapų, medaus ir aliejaus padažu. Kaina – 4 Eur.

tapas bar25

Valerijos Stonytės nuotr.


Vilkešerio filė su ant grilio keptomis daržovėmis (valgomaisiais svogūnėliais „šalotais“, baklažanais, cukinijomis), spanguolių ir raudonojo vyno padažu, bulvių putėsiais. Kaina – 5 Eur.

tapas bar19

Valerijos Stonytės nuotr.


Vyšniniai ledai su uogomis. Kaina – 2 Eur.

 Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.



Naujausi įrašai

bottom of page