Didkepsnis su sviesto ir kavos padažu


Reikia:

  • 1 jautienos didkepsnio

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukšto aliejaus

  • šlakelio raudonojo vyno

  • 60 ml riebios grietinėlės

  • 80 ml stiprios kavos

  • druskos, juodųjų pipirų


Didkepsnį iškepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite po 3–5 min. iš abiejų pusių, priklausomai nuo to, kaip iškepusį kepsnį mėgstate.Didkepsnį išimkite ir į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą ir trintus česnakus. Maišydami kepkite apie 1 min.Supilkite vyną, padidinkite kaitrą minutei, kad vynas nugaruotų.Tuomet supilkite grietinėlę, kavą, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol padažas sutirštės.Patiekite padažą su didkepsniais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg