Kartais įpročius verta, o ir įdomu šiek tiek pakeisti. Kodėl gi didkepsnio neišsikepus ne iš jautienos, o iš... žiedinio kopūsto? Pasiūlymas drąsus, tačiau rezultatas sužavės. Tik nepamirškite padažo – tai pusė gardaus skonio paslapties.
Reikia:
1 žiedinio kopūsto
šaukštelio svanų druskos
šaukštelio aitriųjų paprikų
šaukštelio česnako granulių
50 ml granatų padažo
50 ml aliejaus
Sūrio padažui:
50 g fetos
100 g graikiško jogurto
ryšelio baziliko
Supjaustykite žiedinį kopūstą. Iš vieno kopūsto gaunasi 2 didkepsniai. Sumaišykite prieskonius, granatų padažą ir aliejų.
Gautu mišiniu patepkite didkepsnius ir šaukite kepti maždaug 25 min prie 180 °C.
Padažui sumaišykite trupintą fetą, graikišką jogurtą ir smulkintą baziliką.
Didkepsnius patiekite su sūrio padažu.
留言