Desertas taurelėje: šokoladiniai putėsiai su avietėmis

Lengvo ir greitai pagaminamo deserto su avietėmis ir šokoladiniais putėsiais receptas. Saldu, elegantiška ir su wow efektu.


šokoladiniai putėsiai su avietėmis ir mėgstamais sausainiais, lengvas desertas, receptas

Šokoladiniams putėsiams su avietėmis reikia:

  • 4 kiaušinių trynių

  • 4 šaukštų „Dansukker“ ekologiško cukraus

  • 480 ml grietinėlės

  • 200 g lydyto juodojo šokolado

  • 1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 150 g šviežių uogų

  • 50 g mėgstamų sausainių

1. Nedideliame puode sumaišykite kiaušinių trynius, 2 šaukštus cukraus ir 180 ml grietinėlės.

2. Nuolatos maišydami pakaitinkite ant didelės kaitros apie 3–4 min., bet neužvirkite.

3. Nuimkite puodą nuo viryklės, įmaišykite šokoladą ir vanilinį cukrų. Atvėsinkite.

4. Likusią grietinėlę išplakite su 2 šaukštais cukraus ir įmaišykite į atvėsusią šokolado masę.

5. Padalinkite masę į pasirinktus indus ir laikykite šaldytuve bent valandą.

6. Putėsius patiekite su uogomis ir trupintais sausainiais.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg