Desertas taurelėje: šokoladiniai putėsiai su avietėmis
- vmgonline
- 2018-09-06
- 1 min. skaitymo
Lengvo ir greitai pagaminamo deserto su avietėmis ir šokoladiniais putėsiais receptas. Saldu, elegantiška ir su wow efektu.

Šokoladiniams putėsiams su avietėmis reikia:
4 kiaušinių trynių
4 šaukštų „Dansukker“ ekologiško cukraus
480 ml grietinėlės
200 g lydyto juodojo šokolado
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g šviežių uogų
50 g mėgstamų sausainių
1. Nedideliame puode sumaišykite kiaušinių trynius, 2 šaukštus cukraus ir 180 ml grietinėlės.
2. Nuolatos maišydami pakaitinkite ant didelės kaitros apie 3–4 min., bet neužvirkite.
3. Nuimkite puodą nuo viryklės, įmaišykite šokoladą ir vanilinį cukrų. Atvėsinkite.
4. Likusią grietinėlę išplakite su 2 šaukštais cukraus ir įmaišykite į atvėsusią šokolado masę.
5. Padalinkite masę į pasirinktus indus ir laikykite šaldytuve bent valandą.
6. Putėsius patiekite su uogomis ir trupintais sausainiais.
Skanaus!