Dekonstruotos salotos su marinuotais grybais ir šonine


slotos su marinuotais grybais ir šonine, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 210 min.

Kepimas 20 min.


Reikia:

  • 6–8 riekelių šaltai rūkytos šoninės

  • Ryšelio burokėlių lapų

  • 1 marinuoto raudonojo svogūno

  • Svogūnų laiškų

Pievagrybiams:

  • 400 g pievagrybių

  • Aliejaus (kepti)

  • 2–3 skiltelių česnako

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio medaus

  • Kelių šakelių petražolių

Padažui:

  • 100 ml sojų padažo

  • 50 ml ryžių vyno (arba žaliųjų citrinų sulčių)

  • 50 g rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio trinto šviežio imbiero

  • 2–3 skiltelių česnako