#Alfasvienasnamuose ir video receptą galite pažiūrėti ČIA
Vienam picos pyragui (apie 2 cm ilgio)
Reikia:
Tešlai:
2 g sausų mielių
400 ml vandens – 400 ml
625 g miltų (naudojami picų tešlai skirti miltai, šefas ypač rekomenduoja rinktis 00 tipo miltus)
15 g druskos
25–50 ml extra virgin alyvuogių aliejaus
Įdarui:
1 kg šviežio kopūsto
8 šaukštų augalinio aliejaus
½ stiklinės vandens
„Santa Maria" šaukštelio maltos kalendros
„Santa Maria" picos prieskonių
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
3 pieniškų dešrelių
Gaminame tešlą:
Mieles užpilkite vandeniu ir palaukite 10–12 min., kol jos suaktyvės. Mielių tirpalą supilkite į miltus, pasūdykite, įpilkite aliejaus ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, patepkite jį aliejumi ir padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti.
Tokią tešlą galite kildinti šaltoje vietoje parą ir daugiau, arba kambario temperatūroje apie 30min. Nereikėtų aklai sekti recepto, išminkius tešlą stebėti jos konsistenciją: jei tešla per kieta, įpilti truputį vandens, jei per minkšta – miltų. Idealiausia tešla būna, kai lengvai limpa prie rankų.
Pica iš tešlos, kildintos parą arba ilgiau, bus puresnė, minkštesnė, o pica iš tešlos, pagamintos greituoju būdu, bus traškesnė, tad rinkitės tokią, kokia patinka jums.
Gaminame įdarą:
Kopūstus supjaustykite, pasūdykite, papipirinkite ir dėkite ant keptuvės apkepinimui. Kepinti ant augalinio aliejaus apie 10 min. (rekomenduojame rapsų). Į apkeptus kopūstus įpilti pusę stiklinės vandens ir troškinti apie 20 min. uždengus dangčiu.
Į ištroškintus kopūstus sudėti supjaustytas dešreles, gali būti pieniškos arba parūkytos ir dar patroškinkite, kad išgaruotų sultys, bet įdaras liktų šlapias.
Atvėsusį įdarą dėkite ant stačiakampiais supjaustytos tešlos ir guldykite į kepimo skardą. Kaip tai daryti žiūrėkite šį video.
Dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40–50 min. kol visiškai iškeps.
ALFO PATARIMAI:
Picai pagaminti galite naudoti ir pirktinę tešlą.
Įdarą galite pasirinkti pagal savo nuožiūrą. Labai tinka vietoje dešrelių įleistas kiaušinis, virta ar kepinta vištiena arba šoninė.
Svarbu, kad įdaras būtų ne per daug šlapias, nes kitaip tešlai bus sunku iškepti viduje.
Nuo įdaro neturi tekėti skystis, jeigu jį laikote ant šaukšto.
Skanaus!
Comments