Daržovių užkandžiai vakarui ir vakarėliams

Kad ir kaip būtų, bet penktadienis ir ypač jo vakaras turėtų būti skirtas pakramsnojimams. Gal… smidrų traškučių? Dar kelios sveikų ir skanių užkandžių superidėjos.


1. CUKINIJOS „Hasselback“

Apie bulves „Hasselback“ pasakojome jau ne kartą. Nusprendėme dar kartą, bet ne apie bulves, o cukinijas – dar paprasčiau, nes jos labai lengvai pjaustomos.

4 asm.

Gaminimo laikas 15 min.

Kepimo laikas 15 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 4 vid. dydžio cukinijų (po ~250–300 g)

  • 6–8 labai plonų riekelių šaltai rūkyto kumpio

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (pašlakstyti)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.

  2. Cukinijas nuplaukite. Nupjaukite nedidelį pailgą gabalėlį, kad pagrindas būtų plokščias ir cukinijos stovėtų stabiliai.

  3. Cukinijas įpjaukite griežinėliais (neperpjaukite iki galo). Kad būtų lengviau, iš abiejų pusių galite padėti po vienodo storio įrankį – peilis remsis į jį ir iki galo neperpjaus cukinijos.

  4. Kumpį galite supjaustykite nedideliais gabalėliais arba išilgai pusiau. Išskleiskite cukinijų griežinėlius, pabarstykite druska, lengvai pašlakstykite aliejumi. Į tarpus įdėkite po gabalėlį kumpio arba perpinkite ilguoju kumpio griežinėliu įpjautą cukiniją.

  5. Kepkite maždaug 15 min.


2. SMIDRŲ traškučiai

Iš tų patiekalų, kuriuos galima pavadinti netikėtais, arba kartą paragavęs – negali sustoti.

<