4-6 asm.
Gaminimas 55 min.
Reikia:
1 apelsino
Žiupsnelio malto cinamono
Nedidelio gabalėlio šviežio imbiero
1/4 sūdytos citrinos arba 1 šaukštelio šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
500 ml daržovių arba vištienos sultinio
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų
Šviežių mėtų lapelių
150 g džiovintų vaisių (abrikosų, figų, razinų)
200 g kuskuso
250 g ančių kulšelių mėsos
1. Mėsą lengvai pabarstykite druska, pipirais, cinamonu ir užtarkuokite šviežio imbiero.
2. Puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepkite antieną.
3. Sudėkite džiovintus vaisius ir smulkintą sūdytą citriną arba citrinos žievelę,
išmaišykite ir kepkite kelias minutes.
4. Supilkite sultinį ir ant nedidelės kaitros patroškinkite apie 25 min.
5. Nutarkuokite apelsino žievelę ir trumpam atidėkite, o sultis įspauskite į puodą ir
suberkite kuskusą.
6. Išmaišykite ir uždengę puodą palikite pastovėti apie 10 min., kad kuskusas išbrinktų.
Troškinį patiekite apibarstę mėtomis ir tarkuota apelsinų žievele.
Comments