Iš VMGonline.lt jau pasiūlytų pestų variacijų galime kurti skanią Lietuvos vėliavą – raudonąjį indelį užpildykite skrudintų paprikų arba džiovintų pomidorų pestu, žaliąjį – klasikiniu baziliko arba krapų padažu, o skaisčiai geltonojo receptas – čia pat!
Saulėto geltonumo į jūsų namus gali įnešti kelias kultūras į vieną suplakantis geltonųjų cukinijų ir citrinų pestas. Apie cukinijas sklando įdomūs gandai – sakoma, kad ūkininkai jas augina jau iš inercijos ir derlius būna toks didelis, kad paprastai jas valgyti tiesiog pabosta. Tad, gal suvalgome „neįprastai“?
Valerijos Stonytės nuotr.
Geltonųjų cukinijų ir citrinų pestas
1 geltonosios cukinijos
100 g migdolų
1 citrinos žievelės
½ citrinos sulčių
120 g kietojo sūrio
50 g alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
žiupsnelio druskos
Cukiniją iškepkite orkaitėje. Išimkite sėklas ir susmulkinkite.
Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sutrinkite.