Cinamonu kvepiantys skrudinti briuseliniai kopūstai su „Shiitake" grybais

Lengvas ir gardus daržovių patiekalas. Taip pat gali būti ir puikus garnyras valgantiems mėsą arba žuvį.

Skrudinti briuseliniai kopūstai su shiitake grybais, Alfo receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Skrudintiems briuseliniams kopūstams su „Shiitake" grybais reikia:

  • 150 g mažų morkyčių

  • 1 sviestinio moliūgo

  • 2 valgomųjų („šalotinių“) svogūnėlių

  • 1 lazdelės cinamono

  • 50 g džiovintų spanguolių

  • 500 g briuselinių kopūstų

  • Ryšelio svogūnų laiškų

  • 200 g „shiitake“ grybų

  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 40 g agavų sirupo

  • Druskos, pipirų


1. Moliūgą ir svogūnėlius nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Briuselinius kopūstus perpjaukite pusiau.

2. Visas daržoves ir grybus pakepkite įkaitusioje keptuvėje su aliejumi. Įdėkite cinamono lazdelę ir įberkite džiovintų spanguolių. Įpilkite šiek tiek vandens ir leiskite lengvai pasitroškinti 8 min.

3. Pabaigoje įpilkite agavų sirupo ir pabarstykite druska bei pipirais. Patiekite su šviežiai kapotais svogūnų laiškais.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg